Sunday, June 3, 2012

How to Make Soft Cake Doughnuts



How to Make Soft Cake Doughnuts
 
Materials used for Cake Doughnuts Recipe Soft
 

Materials I:
  •      Chakra flour or wheat flour Japan (Komachi) 850 g
  •      30 g instant yeast
  •      10 g salt
  •      Boiled water (If using a flour disc, reduce the water 75-100 ml) 600 ml

Materials II:

  •      125 g of sugar
  •      Eggs 100 g
  •      White butter or shortening 125 g
  •      Chakra flour or wheat flour 200 g Japan
  •      10 g salt
  •      FC 60 g milk powder

How to Make Cake Doughnuts Recipe Soft:

  1. I stirred until blended ingredients, let stand for 90 minutes in a covered container, use as source material.
  2. Mix the dough ingredients I and II, stir (diuleni) for 10 minutes until smooth. leave in a covered container for 15 minutes.
  3.   then flatten the dough with a thick grinding cl, let stand for 10 minutes in a covered container.
  4.   Print the donut mold and let stand again for 10 minutes in a covered container.
  5.   Fried dough that has been printed using low heat until the color turns brownish yellow.
  6.   Remove and drain. Please give your toppings according to taste.
 Translate to Indonesian

Cara Membuat Kue Donat Empuk
 
Bahan yang digunakan untuk Resep Kue Donat Empuk


Bahan I :

  •     Tepung terigu Cakra atau tepung terigu Jepang (Komachi) 850 g
  •     Ragi instant 30 g
  •     Garam 10 g
  •     Air matang (Jika menggunakan tepung cakra, kurangi air 75 – 100 ml)600 ml

Bahan II :

  •     Gula pasir 125 g
  •     Telur 100 g
  •     Mentega putih atau shortening 125 g
  •     Tepung terigu cakra atau tepung terigu Jepang 200 g
  •     Garam10 g
  •     Susu bubuk FC 60 g

Cara Membuat Resep Kue Donat Empuk :

  1. Bahan I diaduk sampai rata, biarkan selama 90 menit dalam wadah tertutup, jadikan sebagai bahan biang.
  2. Campurkan adonan I dan bahan-bahan II, aduk-aduk (diuleni) sampai kalis selama 10 menit. biarkan dalam wadah tertutup selama 15 menit.
  3. lalu pipihkan adonan dengan gilasan setebal 1 cl, diamkan selama 10 menit dalam wadah tertutup.
  4.  Cetak dengan cetakan donat, lalu diamkan lagi selama 10 menit dalam wadah tertutup.
  5. Goreng adonan yang telah dicetak dengan menggunakan api kecil hingga berubah warna kuning kecoklat-coklatan.
  6. Angkat dan tiriskan. silahkan memberi topping sesuai selera anda.
Sumber : Detikforum


Exercises for you

  • Once you learn these recipes, you try to practice at home!
    • how to make these recipes?
    • have the success you make the food?

Translate to Indonesian
  • Setelah anda mempelajari resep masakan tersebut , cobalah anda praktekkan sendiri di rumah!!
  •  bagaimana cara membuat resep masakan tersebut?
  •  sudah berhasilkah anda membuat masakan tersebut?

No comments:

Post a Comment

How fast is your internet connection??!!

Please comment...

Powered by ShoutJax