Wednesday, June 13, 2012

Tamarind, tamarind Tempe






Ingredients:
  • 2 Liter of water
  • 200 grams of beef cattle tetelan
  • 2 tablespoons cooking oil
  • 2 cm galangal. crushed
  • 1 bay leaf
  • 2 red chilies, halved lengthwise
  • 2 pieces of green Cabal, halved lengthwise
  • 200 gram tempe. cut into 2x2 cm
  • 3 star fruit vegetables, sliced ​​crosswise 1 cm
  • Java 2 teaspoons sour, knead with 50 ml of water, filtered
  • 2 tablespoons chopped red onion

Spices that are:

  • 2 cloves garlic
  • 5 red onions
  • 4 grain toasted hazelnut
  • Two lime leaves
  • 112 teaspoon shrimp paste fried
  • 1 teaspoon brown sugar, comb
  • 1 tablespoon salt

How to Treat:

  1. Boil water, boil the meat until tender. Remove and set aside 500 ml broth.
  2. Heat oil and sauté ground spices, ginger, and bay leaves until fragrant.
  3. Enter the red chili and green chili Stir until wilted.
  4. Enter the tempeh, tetelan flesh, and broth. Bring to a boil
  5. Add vegetables star fruit, Java tamarind juice, red and green onions.
  6. Cook until all ingredients cooked. Lift.
  7. Serve hot.

Translate to Indonesian 

Asem-asem Tempe 


Bahan-Bahan :
  • 2  Liter air
  • 200 gram daging tetelan sapi
  • 2  sendok makan minyak goreng
  • 2  cm lengkuas. memarkan
  • 1  lembar daun salam
  • 2  buah cabai merah, belah dua membujur
  • 2  buah cabal hijau, belah dua membujur
  • 200  gram tempe. potong 2x2 cm
  • 3  buah belimbing sayur, iris melintang 1 cm
  • 2  sendok teh asam Jawa, remas-remas dengan 50 ml air, saring
  • 2  sendok makan daun bawang merah cincang
     
Bumbu yang dihaluskan :

  • 2  siung bawang putih
  • 5  butir bawang merah
  • 4  butir kemiri sangrai
  • 2  lembar daun jeruk
  • 112  sendok teh terasi goreng
  • 1  sendok teh gula merah, sisir
  • 1  sendok makan garam

Cara Mengolah :     

  1. Didihkan air, rebus daging hingga empuk. Angkat, sisihkan kaldunya 500 ml.
  2. Panaskan minyak, tumis bumbu halus, lengkuas, dan daun salam hingga harum.
  3. Masukkan cabai merah dan cabai hijau Aduk-aduk hingga layu.
  4. Masukkan tempe, daging tetelan, dan kaldu. Didihkan
  5. Tambahkan belimbing sayur, air asam Jawa, dan daun bawang merah.
  6. Masak hingga semua bahan matang. Angkat.
  7. Sajikan panas.
 Sumberwww.resepkita.com dari Majalah Femina

Exercises for you
  • Once you learn these recipes, you try to practice at home!
    • how to make these recipes?
    • have the success you make the food?

Translate to Indonesian
  • Setelah anda mempelajari resep masakan tersebut , cobalah anda praktekkan sendiri di rumah!!
  •  bagaimana cara membuat resep masakan tersebut?
  •  sudah berhasilkah anda membuat masakan tersebut?





No comments:

Post a Comment

How fast is your internet connection??!!

Please comment...

Powered by ShoutJax